Небезпечні барвники найчастіше використовуються у дитячих продуктах бо, вони і створюються яскравими, щоб дітям хотілося їх їсти. У ЄС діє продукти, що містять барвники, небезпечні для дітей, повинні відповідно маркуватися. В Україні ж у жодний спосіб не обмежено використання небезпечних барвників, зокрема, і у продуктах, які часто потрапляють до дитячих рук. Фальсифіковані сири, ковбаси чи інші м'ясні вироби можуть виявитись справжньою отрутою.
Класифікация харчових добавок в системі Сodex Аlimentarius
Е100-Е182 - барвники.
Е200-Е299 - консерванти.
Е300-Е399 - антизакислювачі.
Е400-Е499 - стабілізатори.
Е500-Е599 - емульгаторы.
Е600-Е699 - посилювачі смаку та аромату.
Е700-Е899 - запасні індекси.
Е900-Е999 - пеногасники.
Комментариев нет:
Отправить комментарий